isafur

Visdomstann som ikke er så vis

 • Publisert: 11.10.2014, 09:08
 • Kategori: Tanker
 • Nå på torsdag operert jeg ut min første visdomstann ut, noe som gikk utrolig fort og smertefritt! Men etter noen timer når bedøvelsen gikk ut kom smertene så det sang etter. Jeg fikk resept på noen litt sterkere smertestillende an tannlegen og deretter bar det hjem. Jeg kan ikke spise fast føde skikkelig av grunner til at det er ett åpent sår i munnen, så man må være forsiktig å spise alt som er hardt. I nesten to døgn gikk jeg uten å spise skikkelig, men så klarte jeg å få i meg noe mat til slutt. 
  Noe som jeg angret veldig på etterpå, smertene tok helt av selv om jeg hadde vært forsiktig med å spise og ikke minst på den andre siden der jeg opererte.

  Det er helt utrolig hvor store smertene faktisk ble for min del, jeg hadde ikke sett for meg at jeg måtte ringe inn til jobben for å si at jeg ikke kan jobbe av grunner til dette.
  Etter å ha lest på nett forteller folk av erfaring at de ikke hadde noe problem å gå på jobb dagen etter operasjonen, men med meg skal det ta over to døgn liggende hjemme med uten søvn, uten skikkelig mat og masse smerter jeg ikke kan beskrive.

  Jeg er ikke den som ikke tåler smerter, jeg har alltid taklet smerter før veldig fint. Men denne gangen er det bare ikke sjangs.
  Jeg tror at det har en veldig stor blanding med at jeg ikke sover nesten i det hele tatt og at smertene ikke gir seg selv om jeg tar smertestillende som jeg skal. Ikke minst er jeg opphovnet i halve trynet, noe jeg syns er komisk.. Det ser ut som jeg har fått meg en på trynet!  

  Men alt i alt, var det lurt å ta tannen om jeg ville det eller ikke! Dette var en tann som kunne bli skikkelig ondartet etter tid å skape enda mer smerte ennd et jeg gjennomgår nå. Så for min del er det helt greit å ha den smerten jeg har nå fremfor det andre.. 
  Etter noen raske søk om hvorfor det heter visdomstann fikk jeg opp:
  "De kalles visdomstenner fordi man for mange hundre år siden trodde at mennesket var blitt "vist" eller klokt når disse tennene brøt frem."

  Jeg har alltid fasinert meg over historie og hvorfor ting ble kalt som de ble kalt, som f.eks dette med visdomstann. Veldig rart meg veldig gøy fun fact å vite. Farmor sa til meg når jeg hadde tatt den "Tar de vekk tannen som gjør deg vis?" så lo hun og fortsatte samtalen.Farmor vet alltid det å si noe morsomt selv om det er alvor i det!


  /Fant denne søte illustrasjonen på google.no
   

  #Tann #Visdomstann #Smerter #Smertestillende #Operasjon #Funfact #Illustrasjon #Søvn #Vis #Komisk 

 • Publisert: 11.10.2014, 09:08
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits