isafur

Det svarte brygg

 • Publisert: 19.01.2015, 19:42
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • Snart har jeg jobbet som barista hos Dromedar i ett år og på det ene året har jeg lært om en hel ny verden jeg ikke ante eksisterte. 
  Det er som vin og dens verden, bare at kaffe har flere spekter og flere grener. Før var kaffe bare kaffe for meg, nå er det blitt som en livsstil for meg og det å lage kaffe er blitt som matlaging, tid gir god smaksopplevelse. Når jeg hører folk snakker om kapsler, blir jeg irritert. Ja, jeg ser grunnen til at folk kjøper det. Det går fort og man får den kaffetypen man vil ha, eller gjør man egentlig det? Jeg syns ikke det.. Nå når jeg vet hvordan en skikkelig kaffe skal smake, er ikke kapslene i nærheten av enkelte kaffetyper. Kjenner jeg nesten blir litt fornærmet når folk kommer på jobben og spørr om vi har nespresso kapsler, samtidig er det morsomt.
  Liker du kapslene, skal jeg ikke si noe alt er smak og behag! Men liker du ikke at jeg ikke liker det så godt, beklager da er vi ikke enige. 

  Hun ene jeg jobber med har kjøpt seg en veldig fasinerende håndbryggskanne som jeg ble forelsket i allerede med første øyekast.
  Om du ikke vet hva håndbrygg er skal jeg forklare det kort: Håndbrygg er en måte å lage kaffe på, det finnes flere forskjellige som f.eks Kalita, Aeropress, Softbrew også denne som jeg skal snakke om MCM. Det er en prosess for de tålmodige og det å være tålmodig er gull når du får smake på kaffen når håndbrygget er ferdig. Hvert håndbrygg gir forskjellige resultater på smak på samme kaffen, ganske kult? Jeg syns det er helt rått.. Samme kaffe kan bli en helt annen smaksopplevelse fra filter til Kalita til Softbrew.
  Om du har mulighet til å teste det, gjør det! Det er virkelig verdt det.. Jeg lover! 

  Sjekk ut MCM videoen og sjekk ut ikke bare hvor kult design men også hvordan håndbrygg utføres. Dette kaller jeg skikkelig håndbrygg.. 

  En annen ting som er morsomt i baristians verden er de utrolig mange forskjellige kundene vi har i løpet av en dag.. Jeg skal nevne tre av de typiske kundene jeg har hatt.. Du har den ene kunden som alltid skal ha den litt kjedelige men ok enkle latten på farten til jobb, den andre som skal ha det mest avanserte kaffen man kan trolig lage.. Dvs sirup, soyamelk, krem på toppen og kaneldryss, for meg er det ikke en kaffe lengre, det er en dessert! Den siste er kunden er den som vil vite, hva oh hvorfor og hvordan man gjør ting og skal mest sannsynligvis fortelle oss hvordan vi skal gjøre jobben vår.. Det er morsomt, men kan utvikle seg til å bli irriterende i lengden.. 

  Kaffe er blitt en trend igjen etter mange år, flere blir interessert i håndbrygg og dropper filterkaffen når man får kjenne på skikkelige saker. 
  Rema 1000 sine standar freile poser blir byttet ut med bønner fra ett kaffebrenneri og folk kjøper kvern selv slik at kaffen blir ferskest som mulig!
  Noen ganger er det verdt å stå opp de 10 min tidligere for å lage seg skikkelig kaffe, istede for å trykke på en knapp..
  Det er iallefall min mening!  

  Q: Hva er din favorittkaffe og hvorfor? 

  #Kaffe #Barista #Håndbrygg #Kalita #Softbrew #Video #MCM #Coffee 

 • Publisert: 19.01.2015, 19:42
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits