isafur

Tanker om alt..

 • Publisert: 27.06.2016, 19:45
 • Kategori: Tanker
 • Det er snart juli og det regner i ett sett, typisk Bergen. 
  Etter en lang uke med arbeid og en ny i vente kryper jeg meg sammen under ett teppe med en stor kopp te og sovner. Lange dager sliter en ut, vaskemaskinen står på i bakgrunnen og regnet fosser utenfor vinduene. Deilig, men samtidig er det vel litt for tidlig med høst følelse.. 

  Jeg har hatt en fantastisk uke med konsert og en nydelig bursdag, det var synd jeg ikke kunne ta det helt ut siden jeg skulle opp tidlig neste dag. Men man kan ikke alltid være med alltid.. Gøy var det uansett! Sitter å planlegger leiligheten, reiser og hvilket kamerahus jeg skal kjøpe meg. Ett nytt kamerahus er på tide, mitt gamle er det ingen funksjon i lengre og heller ingenting å ta av heller. Foto har vært en lidenskap hos meg i mange år, så mange utrykk og følelser man kan få ut av ett bilde er så vanvittig. Jeg har møtt flere dyktige fotografer og sett flere utstillinger, til og med hjulpet en kjent fotograf i å ha en utstilling i Rosenkrantztårnet igjennom Blastfest! 

  Det er deilig å være kreativ igjen og føle at det brer seg over hele meg når jeg ikke har gjort noe på en stund. 
  I det siste når jeg har malt har jeg kastet eller malt over en hel rekke ganger.. Hvorfor? Jeg er bare ikke fornøyd og jobber md gamle teknikker som ikke er like stødig som de engang var. Øvelse gjør mester, som en sier. Jeg har veldig lyst å vise dere hva jeg holder på med, men når det meste blir malt over eller krøllet sammen er det kanskje ikke så mye allikevel.. Det er en kunst å holde på med ett prosjekt lenge, tålmodighet og arbeidslyst krever. For dem som ikke maler, tegner eller er kreativ en eller annen for vil kanskje ikke forstå den kjipe dørstokkmilen og å hive seg inn igjen. Det tar tid, alt tar tid. Kunst er ikke bare kunst, det er så utrolig mye mer. Iallfall for meg og sikkert flere andre der ute. 

  Når jeg møter andre som er kreative og visere bilder, tegninger og maleriet de selv arbeider med blir følelsene mine delt i to;
  Jeg blir imponert og vil veldig gjerne høre om hva deres intensjoner de hadde bak arbeidet og hvor mye arbeid de la i det. En indre stolthet ovenfor dem og ikke minst respekt. Dette har de lagt tid og sjel i og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er vanvittig imponert uansett hva eller hvordan kunstformen er. 
  Jeg blir nesten litt misunnelig. Ikke på en dårlig måte, som jeg sa blir jeg alltid imponert og vil mer enn gjerne høre alt de har å si om sine verk. Men en del av meg blir sjalu fordi jeg selv skulle så gjerne hatt den samme kreativiteten og arbeidslysten som disse menneskene! Jeg blir sjalu fordi jeg ikke eier denne lysten lengre, men må arbeide meg fremover og erobre den delen av meg igjen. Rart meg sant.. Jeg kan ikke være den eneste som føler det slik. 

   


  /Jeg elsker denne døren inne i stuen. 
   

  #Tanker #Hverdag #Kreativitet #Sommer2016 #Arbeid

 • Publisert: 27.06.2016, 19:45
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits