isafur

Det svarte brygg

 • Publisert: 19.01.2015, 19:42
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • Snart har jeg jobbet som barista hos Dromedar i ett år og på det ene året har jeg lært om en hel ny verden jeg ikke ante eksisterte. 
  Det er som vin og dens verden, bare at kaffe har flere spekter og flere grener. Før var kaffe bare kaffe for meg, nå er det blitt som en livsstil for meg og det å lage kaffe er blitt som matlaging, tid gir god smaksopplevelse. Når jeg hører folk snakker om kapsler, blir jeg irritert. Ja, jeg ser grunnen til at folk kjøper det. Det går fort og man får den kaffetypen man vil ha, eller gjør man egentlig det? Jeg syns ikke det.. Nå når jeg vet hvordan en skikkelig kaffe skal smake, er ikke kapslene i nærheten av enkelte kaffetyper. Kjenner jeg nesten blir litt fornærmet når folk kommer på jobben og spørr om vi har nespresso kapsler, samtidig er det morsomt.
  Liker du kapslene, skal jeg ikke si noe alt er smak og behag! Men liker du ikke at jeg ikke liker det så godt, beklager da er vi ikke enige. 

  Hun ene jeg jobber med har kjøpt seg en veldig fasinerende håndbryggskanne som jeg ble forelsket i allerede med første øyekast.
  Om du ikke vet hva håndbrygg er skal jeg forklare det kort: Håndbrygg er en måte å lage kaffe på, det finnes flere forskjellige som f.eks Kalita, Aeropress, Softbrew også denne som jeg skal snakke om MCM. Det er en prosess for de tålmodige og det å være tålmodig er gull når du får smake på kaffen når håndbrygget er ferdig. Hvert håndbrygg gir forskjellige resultater på smak på samme kaffen, ganske kult? Jeg syns det er helt rått.. Samme kaffe kan bli en helt annen smaksopplevelse fra filter til Kalita til Softbrew.
  Om du har mulighet til å teste det, gjør det! Det er virkelig verdt det.. Jeg lover! 

  Sjekk ut MCM videoen og sjekk ut ikke bare hvor kult design men også hvordan håndbrygg utføres. Dette kaller jeg skikkelig håndbrygg.. 

  En annen ting som er morsomt i baristians verden er de utrolig mange forskjellige kundene vi har i løpet av en dag.. Jeg skal nevne tre av de typiske kundene jeg har hatt.. Du har den ene kunden som alltid skal ha den litt kjedelige men ok enkle latten på farten til jobb, den andre som skal ha det mest avanserte kaffen man kan trolig lage.. Dvs sirup, soyamelk, krem på toppen og kaneldryss, for meg er det ikke en kaffe lengre, det er en dessert! Den siste er kunden er den som vil vite, hva oh hvorfor og hvordan man gjør ting og skal mest sannsynligvis fortelle oss hvordan vi skal gjøre jobben vår.. Det er morsomt, men kan utvikle seg til å bli irriterende i lengden.. 

  Kaffe er blitt en trend igjen etter mange år, flere blir interessert i håndbrygg og dropper filterkaffen når man får kjenne på skikkelige saker. 
  Rema 1000 sine standar freile poser blir byttet ut med bønner fra ett kaffebrenneri og folk kjøper kvern selv slik at kaffen blir ferskest som mulig!
  Noen ganger er det verdt å stå opp de 10 min tidligere for å lage seg skikkelig kaffe, istede for å trykke på en knapp..
  Det er iallefall min mening!  

  Q: Hva er din favorittkaffe og hvorfor? 

  #Kaffe #Barista #Håndbrygg #Kalita #Softbrew #Video #MCM #Coffee 

 • Publisert: 19.01.2015, 19:42
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • 0 kommentarer
 • Prosjekt på gang

 • Publisert: 11.01.2015, 01:38
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • I kveld fikk jeg tidenes forespøsel. 
  Jeg trodde opriktig dette skulle være en av de kjipeste dagene på lenge. Jeg har nemlig vært så heldig å fått feber i løpet av natten etter å ha vært med noen venninner ute på byen, så skulle alt bli utrolig "kjekkere" ved å få feber. Etter å ha presset i meg noe mat, ibux og masse vann fikk jeg en melding fra Hege om ett prosjekt som jeg skal få lov å være med på.. Jeg holder det hemmelig for øyeblikket, men jeg kan fortelle det at det inneholder maling/kunst. Hva sier dere til det? 
  Jeg vet det har vært en stund siden nå om hva jeg tegner/maler for tiden, men det har sine grunner jeg ikke trenger å ta opp her på bloggen..

  Jeg vil veldig gjerne vite om dere vil se hva jeg skal holde på med og blogge om dette prosjektet?
  For jeg har veldig lyst å dele dette med dere, jeg tror nemlig dette kan bli utrolig kult og spennende.. Jeg har nemlig aldri begitt meg ut på noe lignende før!
  Til dere som spørr ang boken: Jeg sier ingenting om dere maser eller ikke.
  Jeg forteller om den når jeg føler for det, men interessen er stor og det gjør meg varm.. Jeg hadde aldri trodd at dere ville være interessert  i å vite hva jeg skriver om.
  Det er en kjekk og deilig følelse..

  I mellomtiden tenker jeg kanskje noen DIY innlegg der jeg viser dere forskjellige ting dere kan lage/gjøre med interiør til rom, leilighet og hus!
  Dette er noe jeg fremdeles holder på å planlegge og jeg har en rekke ideer! Vil dere se noe spesielt jeg skal lage/utføre er det bare å skrike ut ideer for jeg vil mer enn gjerne prøve ut forskjellige ting.

  Slenger inn dette bildet, bare på gøy! 
  /Bilde er malt av meg 

   #Prosjekt #Kunst #Maleri #Tegning #Bok #Tanker #Art 

 • Publisert: 11.01.2015, 01:38
 • Kategori: Bilder/Maleri/Tegninger
 • 0 kommentarer
 • 2015

 • Publisert: 06.01.2015, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • Nytt år med nye muligheter, det er det man pleier å si når det bikker over kl 00:00. 
  Dette året har jeg faktisk bestemt meg for en rekke ting som både reise, jobb og mye mye mer. Men hva som blir gjort og ikke, har jeg faktisk ingen anelse om.
  Jeg vet bare det at jeg skal reise masse dette året og det er noe jeg har bestemt meg for lenge, bare at jeg ikke har tatt taket og gjort noe med det.
  Om jeg reiser alene eller sammen med noen så blir det nok begge deler, jeg vil bare ut å oppleve masse spennende og kult der ute. Jeg ser på det som en opplevelse og ikke minst en måte å møte nye kjente mennesker på. Kanskje jeg til og med finner ut at jeg skal bo der ett år eller to? Hvem vet..

  For 2 år siden tilbake var jeg usikker på hva som kom til å skje og jeg var låst inne i en boks der jeg trodde jeg ville bli for alltid..
  Jeg hadde ingen planer om å reise eller studere i det hele tatt.. Nå har jeg så mange planer at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne! Noe jeg syns er litt spennende..
  Men er det en ting jeg faktisk er sikker på er min egen kropp og helse fremover.. Siden jeg går på mange medisiner er det viktig at jeg tar vare på kroppen og ikke minst holder den opptatt med aktiviteter.. Og jeg har allerede begynt for fullt!

  Om jeg sier jeg har begynt å skrive en bok, hva sier dere da?
  Jeg vil veldig gjerne høre hva dere tenker om den saken.. Er litt usikker på om jeg skal fortsette prosjektet eller ikke, det kommer an på hva jeg føler for.
  Innholdet er vel kanskje litt hemmelig fremdeles, men det kommer vel frem en eller annen gang. Jeg har holdt på med denne boken i 1 år nå.. Uten å ha sagt noe særlig til noen, ikke engang min egen mor.. Så det sier litt om hvor hemmelig det egentlig har vært.. Surprise?

   


   Q: Hva er deres planer for 2015? 

  #2015 #Utfordringer #Reise #Utdannelse #Fremtid #Glede #Trening #Kropp #Helse 

 • Publisert: 06.01.2015, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • hits