isafur

Nyttig #01

 • Publisert: 26.09.2015, 00:02
 • Kategori: Nyttig
 • Dagene blir mørkere for hver dag som går, det begynner å gå mot vinter og jeg gjør alt for å være forberedt på vinteren. 
  I fjor var både meg og R dårlig til å være forberedt på noe når det kom til vinteren, som blant annet å tenke på at "Hey, strømmen blir EKSTREMT mye dyrere når det blir kaldt" 
  Når man bor i en kjellerleilighet får man ingen varme under oss, utenom varmekablene i gulvet. Så det å varme opp hele leiligheten kan være ganske tungvint av og til, men man får det til om man vil! Noen vil vel tenke "Er ikke dette noe alle gjør og tenker på da?.." Stol på meg når jeg sier dette: Nei det gjør de ikke. 
  Ingen er perfekte og alle kan ikke vite alt, men det betyr ikke at man ikke kan ta til seg noen gode regler og råd? 
  Så dette innlegget går til dere som ønsker råd om hvordan å forberede seg og spare penger på strøm! 

  Slå av lys i rom du ikke er i
  En veldig grei regel jeg alltid gjør er å slå av lys i rom du ikke er i, man sparer utrolig nok en god del penger på å bare gidde å slå av etter seg for hver rom man har vært i. 

  Invester i gode tepper! 
  Gode og varme tepper et ett must i dette huset, ikke bare fordi vi fryser men det er koselig å krype under dem når man kommer hjem fra jobb eller ser på en serie! 
  Det finnes mange gode varme tepper der ute for en god pris, ikke nøl med hvor mange du skal kjøpe. Noen kan være nyttige i sengen også, husk vinteren er nådeløs noen ganger! 

  Har du peis, skaff deg ved! 
  Når jeg først flyttet inn i kjellerleiligheten trodde jeg ved var utrolig dyrt og egentlig bare en dum ting å investere. Så feil kan man ta. Peis er en utrolig måte å varme opp leilighet eller hus og skaper en deilig atmosfære. Det å kjøpe ved er ikke så veldig dyrt om man ser det i det lange løp, det er bare kjipt å bære det hjem! Har du familie som har mye ved og har en venn som er grei å kjøre dem hjem til deg, ta muligheten! Du vil ikke angre! 

  Skaff deg en ovn som ikke sluker strøm 
  Noen ovner er fæle med å sluke strøm og tar med strøm enn det en tørketrommel og oppvaskmaskin gjør til sammen! Snakk med en som kan med ovner og velg etter hvor mye strøm den bruker, du vil takke deg selv når man ser på strømregningen senere. Kjøpte en ovn i rein desperasjon til 199.- på coop.. Vet du, den ovnen bruker mer strøm enn hele huset til sammen.. Jeg hater den! 

  Stearinlys varmer også 
  Utrolig nok varmer stearinlys utrolig mye mer enn det man tror, de tar ikke strøm, er billig og gjør ting koseligere i leiligheten en sein kveld! 

  Trekk ut av stikkontakter 
  Lader, lamper and you name it. Du må ikke ha i 20 + stikkontakter i veggen 24/7 

  Har du samboer/kjæreste? Dusj sammen!
  Det er koselig, det er kjekt og man bruker ikke masse strøm på en dusj i forhold til to! Selvfølgelig vil man dusje alene noen ganger, men snu det til noe positivt av og til og du vil se forskjellen! 

   

  #Nyttig #Kjektåvite #Winteriscoming #Høst #Strøm #SpareStrøm

 • Publisert: 26.09.2015, 00:02
 • Kategori: Nyttig
 • 0 kommentarer
 • hits