isafur

"Det viktigste

 • Publisert: 26.09.2016, 18:42
 • Kategori: Tanker
 • Jeg sitter godt nedi sofaen, søker på nett etter en ny jobb, alt som kommer opp er for liten stilling eller en jobb som jeg overhode ikke er interessert i. Kroppen min er gåen og jeg personlig føler at den kommer til å kollapse snart om jeg ikke finner noe annet. Det er helt utrolig hva slags samfunn vi lever i nå til dags, penger er alt og uten penger kan man ikke gjøre noen ting. Lønnen min er tynn i forhold til hvor mye jeg jobber, og som alt annet på ting betales. Leie, mat, regninger, medisiner og div andre utgifter. Og når jeg har betalt alt dette, sitter jeg igjen med nesten ingenting annet enn noen hundrelapper. 
  I slutten av hver måned sitter jeg igjen med ingenting og lønnen virker så langt unna selv om den er rett rundt hjørnet. 
  Bursdagspenger og penger som jeg engang har spart opp har gått til handling av mat eller regninger, ingenting av dette gikk til hva jeg egentlig ville ha. Det gjør meg utrolig trist å tenke på at mine gaver gikk til mat slik at jeg ikke skulle føle sulten i stede for å kjøpe meg selv noe fint som de fleste pleier å gjøre når man får slike gaver.. 

  Så spør man seg selv, kan man spørre om hjelp av sine foreldre? 
  Jeg har som alle andre gjort det og jeg har ikke vært så veldig glad av å måtte gjøre det. Man vil jo så gjerne bevise at man faktisk klarer seg selv og ikke måtte spørre dem om penger i en alder av 23 år. Det er sjeldent jeg har vært med på gøye ting og det er fordi jeg ikke har penger til en dritt, ikke en øl engang. Men noen ganger blir man med fordi man er utsultet av å være usosial. Med å bare ta noen pils gjør det slik at jeg ikke kan hente meg inn igjen når man skal gå å handle.. Jeg kan ikke telle hvor mange ganger jeg har sett på bankkontoen min og grått mine modige tårer fordi jeg bare ville ha noen pils med noen venner. Så kommer den reglen "Du må slutte å bruke penger på tull og begynne å betale det viktigste og deretter ha det gøy!" 
  Det er dessverre akkurat det jeg gjør, jeg betaler alt jeg skal og handler inn det som er min andel og poof gone. Ingenting igjen, ikke engang så mye som noen små kroner igjen alt slukt opp på det som kalles "Det viktigste" 
  Så spør jeg meg selv igjen, kan man spørre foreldrene sine om hjelp? Svaret er enkelt; Nei. Det er ydmykende når de tror ikke på deg. 
  Hvorfor vil man låne noen penger av noen som alltid skal poengtere hva du gjør galt? Hvorfor skal man spørre om hjelp når man bare får leksjoner i hva man gjør feil? "Du burde sette opp ett budsjett" ...... OG DU TROR VIRKELIG JEG IKKE HAR GJORT DET? 

  Det gjør meg sint av å høre på foreldre som skal gi lange leksjoner i hva man gjør galt og hva man ikke gjør galt. Det er akkurat som om de aldri har vært unge selv, det er akkurat som om vi er komplette idioter og ikke skjønner at penger de forsvinner når man drar kortet. 
  Så kommer de etterpå og sier "Du må gi beskjed når du trenger hjelp.. Du kan ikke sulte vet du.." 
  Og du tror jeg skal komme å spørre etter hjelp etter de lange talene fordi..? Det gir ikke mening, ærlig talt.. Jeg vil ikke ha disse leksjonene og disse talene atter engang. Det gjør vondt og det gjør meg trist. Ikke fordi jeg lærer noe men fordi jeg får skyldfølelse fordi jeg ber om hjelp når jeg ellers ikke burde ha det. Om jeg hadde gjort dette ofte så greit, den tar jeg. Men når jeg spør fordi jeg trenger hjelp så syns jeg det er nedverdigende å få opp i trynet at det er jeg som gjør feil når de ikke engang tror på meg når jeg sier at "Jo jeg har betalt det viktigste" også kommer den beste "Så hvorfor er du blakk da?" 

  Så her sitter jeg.. Langt nedi sofaen med tårer i øynene på leit etter en ny jobb og en lommebok like tynn som en hyssing fordi det jeg har gjort var å betale "Det viktige" 

   

   

  #DetViktigste 

 • Publisert: 26.09.2016, 18:42
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Jeg rømte avgårde..

 • Publisert: 01.07.2016, 22:26
 • Kategori: Tanker
 • Kroppen var gåen, øynene glidde igjen uansett hva jeg gjorde og hodet skulle man tro var på en annen planet. 
  Jeg hadde en fridag, den eneste fridagen min på to uker. Vet dere hva jeg gjorde? Jeg ble med en venninne ut på Ask på Askøy. 
  Stillheten var så deilig at jeg sto utenfor bilen og lyttet. Lyttet etter vinden og pustet inn den friske luften, alt var liksom satt på pause her ute. Akkurat det jeg trengte. Vi spiste god mat, gikk på tur, så på film og ikke minst naken badet midt på natten! Det var helt herlig å komme seg vekk for en dag. 
  Jeg burde rømme oftere avgårde bare får å komme meg vekk litt. 

   

  #RømteVekk #Hverdag #Tanker 

   

 • Publisert: 01.07.2016, 22:26
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Tanker om alt..

 • Publisert: 27.06.2016, 19:45
 • Kategori: Tanker
 • Det er snart juli og det regner i ett sett, typisk Bergen. 
  Etter en lang uke med arbeid og en ny i vente kryper jeg meg sammen under ett teppe med en stor kopp te og sovner. Lange dager sliter en ut, vaskemaskinen står på i bakgrunnen og regnet fosser utenfor vinduene. Deilig, men samtidig er det vel litt for tidlig med høst følelse.. 

  Jeg har hatt en fantastisk uke med konsert og en nydelig bursdag, det var synd jeg ikke kunne ta det helt ut siden jeg skulle opp tidlig neste dag. Men man kan ikke alltid være med alltid.. Gøy var det uansett! Sitter å planlegger leiligheten, reiser og hvilket kamerahus jeg skal kjøpe meg. Ett nytt kamerahus er på tide, mitt gamle er det ingen funksjon i lengre og heller ingenting å ta av heller. Foto har vært en lidenskap hos meg i mange år, så mange utrykk og følelser man kan få ut av ett bilde er så vanvittig. Jeg har møtt flere dyktige fotografer og sett flere utstillinger, til og med hjulpet en kjent fotograf i å ha en utstilling i Rosenkrantztårnet igjennom Blastfest! 

  Det er deilig å være kreativ igjen og føle at det brer seg over hele meg når jeg ikke har gjort noe på en stund. 
  I det siste når jeg har malt har jeg kastet eller malt over en hel rekke ganger.. Hvorfor? Jeg er bare ikke fornøyd og jobber md gamle teknikker som ikke er like stødig som de engang var. Øvelse gjør mester, som en sier. Jeg har veldig lyst å vise dere hva jeg holder på med, men når det meste blir malt over eller krøllet sammen er det kanskje ikke så mye allikevel.. Det er en kunst å holde på med ett prosjekt lenge, tålmodighet og arbeidslyst krever. For dem som ikke maler, tegner eller er kreativ en eller annen for vil kanskje ikke forstå den kjipe dørstokkmilen og å hive seg inn igjen. Det tar tid, alt tar tid. Kunst er ikke bare kunst, det er så utrolig mye mer. Iallfall for meg og sikkert flere andre der ute. 

  Når jeg møter andre som er kreative og visere bilder, tegninger og maleriet de selv arbeider med blir følelsene mine delt i to;
  Jeg blir imponert og vil veldig gjerne høre om hva deres intensjoner de hadde bak arbeidet og hvor mye arbeid de la i det. En indre stolthet ovenfor dem og ikke minst respekt. Dette har de lagt tid og sjel i og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er vanvittig imponert uansett hva eller hvordan kunstformen er. 
  Jeg blir nesten litt misunnelig. Ikke på en dårlig måte, som jeg sa blir jeg alltid imponert og vil mer enn gjerne høre alt de har å si om sine verk. Men en del av meg blir sjalu fordi jeg selv skulle så gjerne hatt den samme kreativiteten og arbeidslysten som disse menneskene! Jeg blir sjalu fordi jeg ikke eier denne lysten lengre, men må arbeide meg fremover og erobre den delen av meg igjen. Rart meg sant.. Jeg kan ikke være den eneste som føler det slik. 

   


  /Jeg elsker denne døren inne i stuen. 
   

  #Tanker #Hverdag #Kreativitet #Sommer2016 #Arbeid

 • Publisert: 27.06.2016, 19:45
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Øvelse gjør mester..

 • Publisert: 14.06.2016, 21:04
 • Kategori: Tanker
 • Det er noe med å begynne å male igjen etter lang tid. 
  Alle teknikkene er liksom borte og det ligger ikke i fingerspissene like godt som det gjorde når man malte eller tegnet hver dag. Jeg ser selv at jeg har mye å jobbe med fremover. Er det noe jeg savner er det å tegne med blyanter. Av en eller annen grunn har jeg alle tegnebøkene jeg trenger, men jeg har ingen blyanter igjen...? Det må forsvunnet igjennom to flyttinger og mest sannsynlig kastet.. Jeg vet, i en tegners verden er det som å banne i kirken.. Om ikke værre? 

  Jeg var og så noen av tegningene til en venninne av meg. Hun er enestående og ikke minst utrolig talentfull.. Man kan godt si at jeg er utrolig misunnelig for at hun har ett slikt talent innenfor tegning, men dette talentet kommer ikke uten masse øving og masse skisser senere. Når jeg fikk se igjennom tegneboken hennes og tenker på mine verk er det ikke noe å sammenligne engang. At hun syns at mine verk er bra er bare en dårlig spøk i seg selv. Hun fikk se ett glimt av noen av mine eldre maleriet fordi min samboer dro dem frem.. Jeg gjemte dem med engang, jeg syntes det var direkte pinlig.. 
  Men jeg håper at jeg nå fremover kan bli bedre og jobbe meg fremover slik at jeg selv kan iallfall føle at jeg har fått det tilbake. 
  Om dere er interessert i å se fremgangen er det bare å kommentere i kommentarfeltet! 

  I helgen malte jeg med min kjære lillesøster, jeg virkelig elsker å la mine søsken delta i min interesse og spesielt få noen maleriet av dem som er eget og unikt. De beste gavene jeg kan få av mine søsken er hjemmelaget, jeg blir rørt til tårer enkelte ganger. For dette har de laget til meg i deres tanker og ingenting er vakrere enn det syns jeg. Jeg har flere ting som de har laget til meg, til og med ett bilde som var meg som en prinsesse... Ja, en prinsesse.. 

      

  #ØvelseGjørMester #Tegning #Maling #Helg
   

 • Publisert: 14.06.2016, 21:04
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • "En blå følelse"

 • Publisert: 30.05.2016, 00:03
 • Kategori: Tanker
 • I slike stunder er det godt å kunne skrive ned nøyaktig hva man føler. 
  Hodet er tungt og tankene svirrer frem og tilbake fra alt til ingenting. Lyder utenfor blir borte og minner i bilder og objekter blir levende igjen. 
  For to år siden i morgen gikk den viktigste mannen i mitt liv vekk, uansett hvor forberedt jeg var så knuste det meg totalt. En hel verden ble borte på bare noen par sekunder og alt av glede og ambisjoner forsvant totalt, i nesten to år. To år, alt av mine interesser for fotografi, maling og tegning forsvant. For var det en ting meg og denne mannen hadde til felles, var det det å skape, å være kreativ og tegne. Denne mannen var vår morfar. 

  For to år siden hadde jeg en avgangsutstilling, en utstilling som ble mer en byrde enn en glede. Igjennom hele denne perioden var morfar syk og jeg satt inne på ett lite rom og skulle skape noe til avgangsutstillingen. Det ble mer en påkjennelse enn det det ble gøy, men jeg kjempet meg igjennom det. Jeg prøvde å pushe meg selv og vise til meg selv mange ganger at glede, latter og flotte friske farger var det som skulle få dette på gli. Men slik ble det ikke. Rommet ble ett terapirom og blått. Triste, kraftige blå farger i snirkler over hele rommet. Blått vann som rant nedover veggene, gulvet og blå maling som var dekket over hele meg. Noen av klassekameratene mine spurte om det gikk bra med meg, og jeg svarte rett ut med uten en mine "Nei, det går ikke bra"  

   

  I noen stunder var det vanskelig å tvinge seg selv opp i dette rommet. Alt med dette rommet var bare tungt og vanskelig å være inni. Uansett hvor jeg snudde meg i dette rommet minnet det meg om morfar. Den ene tingen meg og han hadde tilfelles, det skulle bli ett så dypt kutt at det var vanskelig å la det gro igjen. Jeg sov nesten ikke og jeg spiste nesten ikke. Jeg ville ikke noe annet enn å dra nordover til min familie. Jeg håpet så inderlig på en telefon der min mor sa 
  "Alt skal gå bra" Men som alt annet her i verden, så lever ingenting for alltid. "Naturen gir og den tar" sa han alltid og denne gangen skulle naturen ta den fineste skatten den hadde laget, min morfar. 

  Telefonen ringte, tidlig om morgningen. Det var mamma. 
  Når de første solstrålene kom over fjellene, med alle av dine barn og kone samlet rundt deg bestemte du deg for at det var på tide å si god natt. 
  Jeg prøvde hardt å holde masken i telefonen, jeg ristet i sorg og tårene bare rant. Det stoppet ikke. 
  Senere denne dagen var selve dagen for avgangsutstillingen. Jeg tok på meg en blå kjole for å være i ett med rommet. For rommet hadde fått så mye større betydning nå enn det det hadde før. Hele dette rommet ble en dedikering til deg og jeg så det ikke før selve dagen avgangsutstillingen skulle være. De blå linjene, snirklene og bevegelsene.. Rommet og verket fikk navnet "En blå følelse" 


   

  På selve avgangsutstillingen var jeg iskald i min blå kjole. Ett falskt smil og tunge store poser under øynene klarte jeg å komme meg igjennom dagen. Alle mine nærmeste som var der den dagen visste om hendelsen. Det var så mye folk rundt meg, som spurte, som smilte, som snakket.. Og her sto jeg og var kvalt av sorg. Jeg ville ikke være her og jeg ville iallfall ikke se rommet mitt. Terapi rommet ble en slags svulst som ikke ville gå vekk, den kvelte meg. Alle mine følelser igjennom lang tid var inne i dette rommet og jeg ville ikke inn dit. Samme gjelder i senere tid med tegning og maling, det ble ikke en glede men en byrde. Det var vanskelig å finne glede det jeg elsket så høyt før. 

  To år. 
  Og endelig har jeg begynt smått å tegne igjen.. 
  En blå følelse som skulle ta to år med å bli kvitt. 

   
  #EnBlåFølelse #Sorg 

 • Publisert: 30.05.2016, 00:03
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • En gave

 • Publisert: 21.06.2015, 19:21
 • Kategori: Tanker
 • Det er søndag, det er sol og det er varmer endelig i denne byen etter lange dager med regn og ett snev av 'høst vær' 
  Besteforeldrene mine feiret deres gullbryllup i dag, med masse mat, god drikke og så mye mer. Familien min var nok en gang samlet, noe vi gjør i ny og ne og kanskje oftere om alle får tid. Men denne dagen var spesiell, 50 år med ekteskap mellom to personen jeg setter høyere enn de fleste. 
  Nok engang er jeg hjemme igjen, i leiligheten.. Hører Brann stadion er i fyr og flamme nok engang, kanskje vi vinner eller kanskje ikke.. Hvem vet. 

  Før jeg skulle dra fra selskapet, fikk jeg en bok i hånden av min farmor.. Ikke hvilken som helst bok, men ett fotoalbum! 
  Fotoalbumet var fylt med bilder av meg som liten, sammen med mine kjære besteforeldre.. En finere og dypere gave skal man leite lenge etter, jeg har ikke blitt så glad på lenge. Bildene er minner man ikke kan få på nytt og de er mer enn bare bilder for meg. Mange av bildene viser en tid der morfar enda var her, bilder som viser meg og farmor bade i havet, lekte i hagen og en tid som jeg knapt kan huske. Slike minner får man ikke tilbake. 

  Hjem dro vi, med tankene kun på fotoalbumet. Det blir nesten emosjonelt for min del, for jeg har spurt mange i familien min om bilder av både meg, søstrene, pappa, stemor, mor, besteforeldre, tanter og onkler. Men ingen svar å få, kanskje de sier at de fant noe, men jeg fikk ikke se dem eller få dem med meg. Så det at min farmor kom på dette, ga meg fotoalbumet og visste det ville være mer enn bare en gave, gjør meg rørt.. 
  For noen dager siden døde en nær familievenn av oss, en fantastisk, morsom og snill mann som vi kommer til å savne dypt. 
  Livet er skjørt, det vil både gi og ta fra deg. Kanskje til og med røske vekk de som betyr mest, så det å være der og oppleve det der og da er gull. Slike bøker som fotoalbum er alt og mye mer. Det gjør vondt, men på en god måte. 

   

   

  #EnGave #Tanker #Minner #Bilder #Emosjonelt 

 • Publisert: 21.06.2015, 19:21
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • "Jamen, det er jo bare en sjokolade da"

 • Publisert: 23.04.2015, 23:56
 • Kategori: Tanker
 • Noen dager blir det bare for mye, som i dag. Det å jobbe i serviceyrket er ett tøft arbeid, her kan man ikke være svak om man får en sint, uforskammet eller bare en idiot som mest sannsynlig aldri har jobbet i en slik jobb før. Det å stå bak en disk og skal være der for kundene 110% er ikke alltid like lett om kunden vil være vanskelig. 

  La meg ta ett eksempel på en kunde i dag, hun virket som en søt og vennlig jente i begynnelsen som plutselig viste seg å være vanskelig og egentlig ganske frekk. 
  Denne jenten ville ha en latte, men ingenting å spise på fordi hun hadde sjokoladen sin med seg. Som alle andre cafer, resturanter eller barer er det ikke greit og ta med seg medbrakt. Man går ikke på en fin resturant og deretter trekker frem Big Macen du kjøpe på McDonald's 10 min før. Slik gjør man bare ikke! 

  Noen vil nok tenke, "Hvorfor ikke bare den ene gangen?" Jo, nå skal jeg forklare deg.. Gjør man det med 1 person, må man gjøre det med 10 andre personer og det går ikke. Vi skal faktisk selge våre produkter, mat og kaffe og få inn penger for dette.. 

  Jeg ga en vennlig beskjed til jenten at medbrakt er desverre ikke lov å ta med seg, og slik går samtalen mellom meg og henne;

  Jente: Jamen det er jo bare sjokolade da?

  Meg; Beklager, jeg er nødt til å si nei.. Men vi har jo masse annet her som kanskje er interessant?

  Jente: Jeg har glutenallergi, så om dere ikke har noe som er uten gluten kan jeg ikke spise det!

  Meg; *Nevner forskjellige mat typer som er uten gluten*

  Jente: JA, men jeg er også allergisk mot frukt, sukker, gluten og alt liksom!

  I stede for at denne jenten er voksen og sier "Jeg tar bare kaffen jeg, ellers takk" så skal hun være den typiske frekke kunden som ikke får viljen sin.
  Det er akkurat som om en 5 åring ikke får is på en mandag. Det morsomme med denne samtalen er at det er så åpenbart at hun lyger om alle allergiene sine bare for å kunne spise sjokoladen sin hos oss. Hadde hun hatt dem, så hvorfor i helvete sa hun det ikke med engang når du sa du var glutenallergiker? For kjære, det er det de fleste allergikere gjør. De gir klar beskjed med engang og søker hjelp om de er usikker på ingrediensene i ting. Det ender med at hun sier "Dere har herved mistet en kunde!" 
  Å nei, nå ble jeg virkelig lei meg. Du som var så grei mot meg og fortalte hvor dårlig jeg var i jobben min og angrep meg fordi DU ikke fikk viljen din.
  Må nok felle en tåre der ja.... 

  Det er dette som gjør meg så utrolig forbanna. 

  Det er ikke bare de som jobber i cafe, resturant ,bar, klesbutikk og kassen på Rema som får gjennomgå med slike kunder. Jeg kan tenke meg at de fleste telefonselgere, meglere, regnskapsførere and you name it har fått gjennomgå til de grader av mennesker. Jeg vil bare si til dere som deler denne fantastiske gleden av å måtte møte rasshøl dag inn og dag ut: Vi er noen hverdagshelter i seg selv og vi gjør en sinnsykt bra jobb! 

  Ellers vil jeg takke de to unge mennene som sto bak i køen. Etter at hun hadde gått ba jeg om unnskyldning for hendelsen som skjedde.. 
  Så sier han ene "..Det var jo ikke du som var idiot!"  

  Jeg er nok ikke alene om dette, men når slike ting som dette skjer blir dagen min plutselig grå. Akkurat som om du skulle nettopp ha ødelagt ett liv fordi du bare gjorde jobben din.. og så skal man ikke glemme å ha verdens beste kollegaer heller! Det hjelper iallefall på.. 
  #Serviceyrket #FrekkeKunder #Kunder #Samtale #Morsomt 


   

 • Publisert: 23.04.2015, 23:56
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • Eier ikke nåla i veggen

 • Publisert: 17.04.2015, 00:18
 • Kategori: Tanker
 • I det siste har jeg virkelig slitt med å betale alle regningene mine når jeg får dem. Det første dere sikkert tenker er at jeg må slutte å kjøpe alt mulig annet drit, men sanneheten er at alle pengene mine går kun til husleie, regninger og mat. Det lille jeg har igjen er til mat og det forsvinner også hen etterhvert uansett hvor mye jeg sparer for harde livet. Dette her gjorde meg virkelig lei, jeg jobber nesten hver dag og står på når det kommer til å ta vakter folk vil bytte vekk om det skjer, men uansett hvor mye jeg jobber så føler jeg personlig at lønnen min ikke er bra nok til at jeg skulle klare å overleve. Det er tøft og det er vanskelig å måtte gå til samboeren din og si at penger eier jeg ikke, værsåsnill og hjelp meg.. 

  Heldigvis har jeg en samboer som virkelig står på og hjelper meg når jeg først trenger det, både med mat og alt. 
  Men når jeg ser på tallene begynner jeg å tro at dette med ferietur til syden begynner bare å bli en drøm langt i det fjerne, noe jeg syns er trist. Jeg spinker og jeg sparer av all makt jeg bare har når det kommer til ferien, jeg vil jo så gjerne reise! Jeg håper sparingen min rekker mål..   #penger #Ferie #Eierikkenålaiveggen #Tanker 

 • Publisert: 17.04.2015, 00:18
 • Kategori: Tanker
 • 4 kommentarer
 • Krokkus

 • Publisert: 25.03.2015, 17:34
 • Kategori: Tanker
 • Etter en nydelig dag her i Bergen har jeg ikke gjort noe annet enn å innta så mye sol som overhode mulig, siden jeg har fri.. Og det er Bergen.. 
  Det å se krokkusen poppe opp overalt er en fantastisk følelse, endelig begynner det å gå mot sommeren!
  Som alltid planlegger jeg sommeren mange måneder i forveien bare slik at jeg kan få utnyttet den til det fulle!  Q: Gleder du deg til sommeren?  

  #Vår #Krokkus #Bergen #Bilder #Blomster #Happy #Varme #Sommer #Ferie #Sol

 • Publisert: 25.03.2015, 17:34
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Det å gi slipp

 • Publisert: 02.03.2015, 20:22
 • Kategori: Tanker
 • Klær er vasket, oppvasken er tatt, kastet ting jeg ikke trenger lengre og bladd igjennom gamle bilder. 
  Noen ganger er det greit å gi slipp på ting man på en eller annen måte har vært knyttet til.. Det er vanskelig, men det er verdt det.
  For hvert år som går har jeg insett en god del ting som det å gi slipp og leve med det. Enkelte mennesker og kanskje noen par ting som bare ligger der og gnager som ett vondt sår. Enkelte ting tok faktisk tid før jeg klarte å legge inni en plastpose og si til meg selv 'Du er så mye bedre enn dette..' kaste det og ikke snu meg tilbake for så å plukke det opp. Blant annet ett kjærlighetsbrev jeg har hatt i årevis, av en som liksom var alt for meg.. Dette brevet fikk jeg når jeg var hva..16? En jeg ikke var i forhold med engang.. Men som betydde så mye for det om.. Det kastet jeg..

  Med mennesker er det vanskeligere, noen vokser man bare fra naturlig andre må man snu ryggen til og si nok er nok.
  Dette skjedde når jeg fikk vite ett par ting eller to, hvorfor skal jeg godta dårlige unnskyldninger, løgner og så mye mer bare fordi meg og en person har hatt en fortid?
  Det er noe jeg ikke har tid til, jeg må komme meg videre med rak rygg sammen med dem som er glad i meg for meg og ikke velger å dolke meg i ryggen.
  Jeg har bare ikke plass til slikt piss lengre, jeg vet hvem jeg kan stole på, snakke med og tro meg til. Jeg trenger ikke mennesker som snakker stygt bak ryggen min eller lager rykter for gøy. Til helvete med det!

  Tusen takk alle minnene, men nå er tingene og personene vekke.
  Håper jeg slipper å se tingene og de personene som har vært slik mot meg. 

  Fuck off. 

 • Publisert: 02.03.2015, 20:22
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Den ene kommentaren

 • Publisert: 02.02.2015, 23:47
 • Kategori: Tanker
 • Jeg har en periode i livet mitt der kroppen min overhode ikke vil samarbeide med resten. 
  Ikke bare har jeg hatt omgangsyke for første gang på mange år, men leddene i kroppen min svikter og stiver til når jeg trodde det værste var over.
  Jeg har ikke følt meg så hjelpesløs på lenge, det å være så syk at man ikke klarer å reise seg er ikke meg i det hele tatt og det tar knekken på meg.
  Den værste kommentaren jeg fikk i dag var "Du har aldri noe positivt å snakke om, vet du det?" ..
  Det gjorde vondere enn det man skulle tro, for den kommentaren kom fra en av mine nærmeste..

  Jeg vet ikke med dere, men når alt er dritt blir man ikke negativ av seg selv? Jeg føler jeg jobber vanvittig hardt med å stå på jobb og smile og være morsom med mine kollegaer og kunder. Så når man møtes en av sine nærmeste, så skal man jo kunne snakke ut om hva som er galt?
  Er jeg virkelig så ille..? Jeg burde kanskje ta meg sammen og snakke mer positivt selv om en har vondt? Føler det blir veldig feil.. Men hva gjør man ikke for at man ikke skal virke negativ og sur? Egentlig så sitter jeg bare her med ett spørsmålstegn og lurer på om jeg burde gjøre noe med det eller ikke. Er dette rettferdig? ..
  Det virker som at i dagens samfunn er det ikke plass til å være irritert og lei, neida her skal man sminke på seg en maske og late som alt er greit. For meg er det ikke slik ting fungerer og jeg blir forbanna når den personen slenger den kommentaren til meg.  

  Den samme personen sier at alle er så utrolig flinke, men jeg får sjeldent høre at jeg selv gjør noe bra. 
  Alle andre gjør så mye bedre enn meg, er så mye flinkere og jobber så mye hardere enn meg hele tiden. Men jeg, nei jeg jobber aldri like mye eller gjør like mye som de andre vennene mine. Jeg jobber aldri i den personens øyne og jeg har aldri noe positivt å snakke om. Jeg gjør liksom ingenting lengre som er bra nok.
  Hva faen skal jeg gjøre? Ta en bechelor i økonomi eller jus? Debattere store temaer forann tusenvis av mennesker? Klatre Mount Everest? 
  Jeg er ikke sånn, jeg er ikke en som forstår meg på tall, jeg er ikke den som står og snakker forann mennesker og jeg er ikke den som skal gjøre noe livsfarlig! 
  Hva vil du ha av meg? 

  Så mens kroppen min nærmest gir opp, så får jeg den ene kommentaren.. 
  Ja, nå gir jeg opp.
  Jeg gir faen.

   

  #GiFaen #DenEneKommentaren #Sint  

 • Publisert: 02.02.2015, 23:47
 • Kategori: Tanker
 • 2 kommentarer
 • 2015

 • Publisert: 06.01.2015, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • Nytt år med nye muligheter, det er det man pleier å si når det bikker over kl 00:00. 
  Dette året har jeg faktisk bestemt meg for en rekke ting som både reise, jobb og mye mye mer. Men hva som blir gjort og ikke, har jeg faktisk ingen anelse om.
  Jeg vet bare det at jeg skal reise masse dette året og det er noe jeg har bestemt meg for lenge, bare at jeg ikke har tatt taket og gjort noe med det.
  Om jeg reiser alene eller sammen med noen så blir det nok begge deler, jeg vil bare ut å oppleve masse spennende og kult der ute. Jeg ser på det som en opplevelse og ikke minst en måte å møte nye kjente mennesker på. Kanskje jeg til og med finner ut at jeg skal bo der ett år eller to? Hvem vet..

  For 2 år siden tilbake var jeg usikker på hva som kom til å skje og jeg var låst inne i en boks der jeg trodde jeg ville bli for alltid..
  Jeg hadde ingen planer om å reise eller studere i det hele tatt.. Nå har jeg så mange planer at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne! Noe jeg syns er litt spennende..
  Men er det en ting jeg faktisk er sikker på er min egen kropp og helse fremover.. Siden jeg går på mange medisiner er det viktig at jeg tar vare på kroppen og ikke minst holder den opptatt med aktiviteter.. Og jeg har allerede begynt for fullt!

  Om jeg sier jeg har begynt å skrive en bok, hva sier dere da?
  Jeg vil veldig gjerne høre hva dere tenker om den saken.. Er litt usikker på om jeg skal fortsette prosjektet eller ikke, det kommer an på hva jeg føler for.
  Innholdet er vel kanskje litt hemmelig fremdeles, men det kommer vel frem en eller annen gang. Jeg har holdt på med denne boken i 1 år nå.. Uten å ha sagt noe særlig til noen, ikke engang min egen mor.. Så det sier litt om hvor hemmelig det egentlig har vært.. Surprise?

   


   Q: Hva er deres planer for 2015? 

  #2015 #Utfordringer #Reise #Utdannelse #Fremtid #Glede #Trening #Kropp #Helse 

 • Publisert: 06.01.2015, 22:08
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Når bilder blir så mye mer...

 • Publisert: 16.12.2014, 00:17
 • Kategori: Tanker
 • Det er helt utrolig hvor rart det føles når man går igjennom gamle bilder og sletter dem man ikke trenger lengre. 
  Bare jeg går tilbake ett halvt år, ser jeg forandringer jeg ikke ønsker å gå tilbake til eller er glad for at jeg klarte å komme meg igjennom. Bilder som engang betydde så mye for meg, betyr nesten ingenting nå i dag. Det er rart det der når man har så sterke følelser der og da og plutselig så betyr de ingenting.
  Jeg tror det som gikk mest innpå meg var bildene av meg og min kjære morfar når han enda var her og tilstede når det kommer til det sosiale. Det er så rart å se han på bilder, for jeg vet så godt at det kjente fjeset vil jeg aldri kunne se igjen i virkeligheten. Bilder kan være så utrolig noen ganger, spesielt når det kommer til minner.   Når jeg ser folk tar bilder
  i dag går det mest i selfie og jeg skal ærlig innrømme at jeg har min side av det også.Men jeg ser svært sjeldent for tiden at folk tar bilde for å ta ett bilde for å ha ett minne, en hendelse man ikke vil glemme eller en ting som skjedde og gjorde en glad. Nå i dag så jeg en, en ung jente tok bilder av snøen som dalte ned og hun sto der lenge. Det gjorde meg glad. Jeg har også fått inspirasjon til å ta med kamera hvor enn jeg går igjen, det er deilig å kunne ta bilder av de små ting man ser eller en hendelse man vil huske.

  Jeg blir sår når jeg ser smilet ditt, morfar. Det gjør vondt å vite at du ikke er her lengre, men jeg vet du er på en så mye bedre plass enn her og det fortjener du.
  Det er så mye jeg ville si til deg morfar, spesielt når jeg var tenåring og hadde det vanskelig med foreldre og alt. Jeg har bare noen få bilder av oss på den tiden, fordi jeg nektet å ta bilde fordi jeg var en sta og dum tenåring som ikke visste bedre. Ikke tenkte at engang skal alle forsvinne, at ingen varer evig som du alltid sa så fint.
  Derfor prøver jeg å finne alle bildene med meg og deg på og alle de små fine bildene av familien min. Henge de opp på veggen og se på dem hver dag.
  Kanskje kan ikke ett menneske leve for alltid, eller ett bilde. Men ett bilde vil vare så lenge en ønsker det..  Jeg kjenner jeg blir så skuffet over meg selv når jeg ser tilbake på den tiden jeg var tenåring. 
  Jeg holdt tale for min mor sin bursdagsfeiring og sa i talen:
  "Jeg husker jeg skrek at jeg hatet deg med full røst og smelte med dørene med all makt jeg hadde.. Men vit dette at jeg mente ikke ett eneste ord av det jeg sa.." 
  Det samme gjelder min far, jeg var en sjalu tenåring som følte at all oppmerksomhet gikk til alt annet enn henne og sa de mest vemmeligste ting.
  Det er noe jeg virkelig angrer på av hele mitt hjerte, det jeg sa til mine foreldre.. Kunne jeg dratt tilbake i tid og holdt meg selv i nakkeskinnet hadde jeg gjort det.
  At de enda er glad i meg, føles ut som ett mirakel av og til.. Jeg vet fremdeles ikke hvordan jeg skal si til dem hvor lei meg jeg er for å ha sagt og gjort dem så mye vondt.
  For de ville jo bare godt mot meg.. Skulle virkelig ønske de bildene jeg har i hodet, kunne slettes.. Legges i en skuff som aldri kunne åpnes igjen og gå videre.. Men sånn er det desverre ikke, de bildene vil leve med deg for resten av ditt liv. 

  Bilder er så utrolig mye mer enn bare bilder og det er viktig å bevare dem, selv om du syns de er stygge eller ikke bra nok der og da.. 
  Noen minner er verdt å ta vare på og kanskje andre ikke.. Men de viktigste minnene er i våre tanker.. 

  /Alle bilder er av meg

  #Bilder #Minner #Dypt #Memories #Pictures #Familie #Tanker #Selfie #Fotografi  

 • Publisert: 16.12.2014, 00:17
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Visdomstann som ikke er så vis

 • Publisert: 11.10.2014, 09:08
 • Kategori: Tanker
 • Nå på torsdag operert jeg ut min første visdomstann ut, noe som gikk utrolig fort og smertefritt! Men etter noen timer når bedøvelsen gikk ut kom smertene så det sang etter. Jeg fikk resept på noen litt sterkere smertestillende an tannlegen og deretter bar det hjem. Jeg kan ikke spise fast føde skikkelig av grunner til at det er ett åpent sår i munnen, så man må være forsiktig å spise alt som er hardt. I nesten to døgn gikk jeg uten å spise skikkelig, men så klarte jeg å få i meg noe mat til slutt. 
  Noe som jeg angret veldig på etterpå, smertene tok helt av selv om jeg hadde vært forsiktig med å spise og ikke minst på den andre siden der jeg opererte.

  Det er helt utrolig hvor store smertene faktisk ble for min del, jeg hadde ikke sett for meg at jeg måtte ringe inn til jobben for å si at jeg ikke kan jobbe av grunner til dette.
  Etter å ha lest på nett forteller folk av erfaring at de ikke hadde noe problem å gå på jobb dagen etter operasjonen, men med meg skal det ta over to døgn liggende hjemme med uten søvn, uten skikkelig mat og masse smerter jeg ikke kan beskrive.

  Jeg er ikke den som ikke tåler smerter, jeg har alltid taklet smerter før veldig fint. Men denne gangen er det bare ikke sjangs.
  Jeg tror at det har en veldig stor blanding med at jeg ikke sover nesten i det hele tatt og at smertene ikke gir seg selv om jeg tar smertestillende som jeg skal. Ikke minst er jeg opphovnet i halve trynet, noe jeg syns er komisk.. Det ser ut som jeg har fått meg en på trynet!  

  Men alt i alt, var det lurt å ta tannen om jeg ville det eller ikke! Dette var en tann som kunne bli skikkelig ondartet etter tid å skape enda mer smerte ennd et jeg gjennomgår nå. Så for min del er det helt greit å ha den smerten jeg har nå fremfor det andre.. 
  Etter noen raske søk om hvorfor det heter visdomstann fikk jeg opp:
  "De kalles visdomstenner fordi man for mange hundre år siden trodde at mennesket var blitt "vist" eller klokt når disse tennene brøt frem."

  Jeg har alltid fasinert meg over historie og hvorfor ting ble kalt som de ble kalt, som f.eks dette med visdomstann. Veldig rart meg veldig gøy fun fact å vite. Farmor sa til meg når jeg hadde tatt den "Tar de vekk tannen som gjør deg vis?" så lo hun og fortsatte samtalen.Farmor vet alltid det å si noe morsomt selv om det er alvor i det!


  /Fant denne søte illustrasjonen på google.no
   

  #Tann #Visdomstann #Smerter #Smertestillende #Operasjon #Funfact #Illustrasjon #Søvn #Vis #Komisk 

 • Publisert: 11.10.2014, 09:08
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Alt og ingenting

 • Publisert: 02.10.2014, 23:44
 • Kategori: Tanker
 • Endelig er det min tur til å ha en herlig langhelg uten å tenke på at jeg skal på jobb i morgen eller dagen etter, for en fantastisk følelse! 
  Akkurat nå sitter jeg i sofaen og surfer igjennom alt og ingenting på nettet, for om dere har gjort det selv.. Finnes det både helt utrolig awesome ting og helt sinnsyke ting man bare ser en gang og snakker aldri om igjen.. Det er nettopp det jeg har gjort nå til jeg fant ut at "Nå må jeg blogge litt"

  I denne langhelgen skal jeg endelig ha innflytningsfest med flotte mennesker! Det skal bli rett og slett herlig.. Er lenge siden jeg har funnet på noe slikt som dette og jeg kan nesten ikke vente! Det skal bli mat, god musikk, fine mennesker og ikke minst god vin på bordet!
  Jeg har ærlig talt aldri hatt en skikkelig innslytningsfest så jeg tar det rett og slett som det kommer, tror jeg?

  En annen ting som skjer i helgen er å slappe av. 
  Noe som har plaget meg i det siste er at jeg rett og slett ikke har hatt tid til venner, kafe eller å slappe av skikkelig alene. For alt går bare i repeat om dere skjønner.
  Har dere vært der før? Føler meg akkurat nå veldig alene om den saken..


  /Fant denne klistret på en vegg på vei hjem fra jobb.. 

  #Jobb #NoLife #Alene #Innflytningsfest #Bilde #Internett #Tanker #Blogg #Thoughts #Mat #Vin #Musikk 
   

 • Publisert: 02.10.2014, 23:44
 • Kategori: Tanker
 • 1 kommentarer
 • Drømmer meg vekk..

 • Publisert: 30.09.2014, 23:37
 • Kategori: Tanker
 • ...Fra stress, mas og jobb.. Hvem har ikke lyst til å reise til disse plassene?   /Alle bildene er funnet på weheartit.com 

  #Drømmer #Ferie #Varme #Savn #Stress #Drøm #Reise #Eventyr 

 • Publisert: 30.09.2014, 23:37
 • Kategori: Tanker
 • 4 kommentarer
 • 22.08.2014

 • Publisert: 22.08.2014, 11:43
 • Kategori: Tanker
 • Min største svakhet er bakeverk. Godt bakeverk som man lukter igjennom hele huset, som en god pai eller scones. 
  Bakeverk for meg en ett barneminne der min mormor eller farmor hadde bakt boller, kaker eller pai. Det er helt utrolig når ett slikt minne sitter så sterkt enda.
  Sist jeg smakte ett like godt bakeverk som når jeg var liten, var når jeg var i Frankrike og fikk helt nystekte croissantes og baguetter. Jeg kan ikke beskrive den gleden å få en slik smaksopplevelse igjen.
  Jeg har alltid hatt interesse for å lage gode store middager til venner, men baking er noe jeg fremdelses jobber med!

  Mine absolutt favoritt bakeverk er scones, sitronpai eller en hvilken som helst syrlig pai fylt med bær eller frukt fra hagen.
  Det er så trist at jeg selv ikke har en hage med eple, plomme eller pæretrær i. Det er kanskje mulig å kjøpe gode epler eller pærer på butikken, men det er ikke i nærheten av det samme som å plukke selv.


  /Bilde funnet på Pinterest.com 

  Dere skjønner sikkert at jeg har vært på Pinterest og glant på forskjellige oppskrifter. Jeg gleder meg til å kunne bake på ett stort kjøkken og utforske forskjellige oppskrifter.
  Alt fra utrolig sunne oppskriftet til det usunne hjørnet.. Jeg kan nesten ikke vente. 

  #Svakhet #Baking #Bakeverk #Minner #Glede #Smak #Barndom 

 • Publisert: 22.08.2014, 11:43
 • Kategori: Tanker
 • 4 kommentarer
 • hits